Nieuws

Terug naar recente nieuws


Atelierroute 201312 December 2012


In het weekend van 26 en 27 januari vond de jaarlijke Atelierroute van de gemeente Aa en Hunze plaats. In Galerie Drentsche Aa toonde beeldend kunstenaar Cis Koetse uit Rolde haar werk.

 

Drs. Harry Tupan, conservator in het Drents Museum, schrijft over haar werk: "Koetse is een tekenaar puur sang. Met het potlood weet zij het maximale van haar kunnen te bewerkstelligen. Zelfs in haar schilderijen, veelal in een gemengde techniek, overheerst het tekenachtige. Het sterkst is zij op het kleine formaat waar zij met veel gevoel en nuance de monochromie van het potlood naar de door haar gewenste vorm weet te sturen. In haar werk wordt niet de harde realiteit weergegeven. Het werk van Cis is liefelijk, soms bijna romantisch. Dit is haar werkelijkheid, gebaseerd op haar eigen verleden."

 

Meer informatie vindt u op de website van de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze en op de website van Cis Koetse

Open Bedrijvendag Aa en Hunze26 October 2012


Op zaterdag 3 november neemt Galerie Drentsche Aa deel aan de Open Bedrijvendag van Aa en Hunze. Een groot aantal bedrijven in de gemeente opent die dag haar deuren voor bezoekers.

Wij zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor alle deelnemende bedrijven op deze website.

Solo-expositie Sophia Heeres geopend!05 October 2012


Op zaterdag 29 september is de solo-expositie van Sophia Heeres onder grote belangstelling geopend. De openingshandelingen werden verricht door Rein Munniksma, gedeputeerde Cultuur van de provincie Drenthe. Hij prees het werk van Sophia op Twitter: "Kleurrijk werk. Verrassend, verblijdend en verwonderend!" 

Meer informatie over Sophia vind u op haar website.

Nieuwsbrief 2 is uit01 May 2012


De tweede nieuwsbrief van Galerie Drentsche Aa is uit! 

 

Wilt u op de hoogte blijven? Via het contactformulier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Voorjaarsexpositie geopend22 April 2012


Op zaterdag 21 april heeft burgemeester Eric van Oosterhout onze nieuwe Voorjaarsexpositie officieel geopend. Op deze expositie worden nieuwe werken getoond van Siemen Dijkstra, Reinder Homan, Ger Stallenberg, Wout Wachtmeester, Sophia Heeres, Ahmad Haraji, Lonia Scholvink, Antje Stel en Arie Goedhart. Kijk voor een overzicht van de kunstwerken in onze collectie, onder Hedendaags - Modern en Stillevens & Landschappen. 

 

Naast de opening van deze nieuwe expositie werd in onze galerie het boek Noorder Schatten gepresenteerd, samen met de bijbehorende fotocollages. Ze zijn het resultaat van een project van schrijver Lucas Koops en fotograaf Inge Dijkinga, waarbij ze 12 markante noorderlingen hebben geportretteerd. 

 

De fotocollages zijn te bekijken in onze online collectie, onder Overig. Kijk voor meer informatie over het boek op de website van Inge Dijkinga, onder Nieuws. 

 

De openingshandelingen werden omlijst met optredens van toondichter Roelof Hartholt en taalwever Egbert Hovenkamp II, twee van de markante noorderlingen. Klik hier voor foto's van deze middag.


Bartissimo

Op donderdag 17 mei heeft RTV Drenthe een reportage uitgezonden over Noorder Schatten. Hiervoor is fotograaf Inge Dijkinga geïnterviewd op de expositie in onze galerie. 

 

De aflevering van het programma Bartissimo is hier terug te kijken. Het stuk over Noorder Schatten is in de eerste 5 minuten van de uitzending.


Voorjaarsexpositie07 April 2012


7 april 2012 - Op zondag 22 april presenteren wij onze voorjaarsexpositie Drents Hedendaags. Op deze expositie worden nieuwe werken getoond van Siemen Dijkstra, Reinder Homan, Ger Stallenberg, Wout Wachtmeester, Sophia Heeres, Ahmad Haraji, Lonia Scholvink, Antje Stel en Arie Goedhart. Kijk voor een overzicht van de kunstwerken in onze collectie, onder Hedendaags - Modern en Stillevens & Landschappen

Naast de voorjaarscollectie presenteren wij een serie foto's van markante noorderlingen, ter gelegenheid van het project Noorder Schatten. De fotoserie hoort bij het gelijknamige boek van fotograaf Inge Dijkinga en interviewer Lucas Koops. Zij hebben kleurrijke noorderlingen geportretteerd, "paradijsvogels, die de moed hebben zich boven het maaiveld te verheffen en zich niet bezig houden met mogelijke gevolgen daarvan". Op 22 april zal Inge Dijkinga van 14.00 tot 16.00 uur in de galerie aanwezig zijn voor een signeersessie. 

Kijk voor meer informatie over het boek op de website van Inge Dijkinga, onder Nieuws. 

Wij zijn 22 april geopend van 13.00-17.00 uur. De expositie Noorder Schatten is daarna nog t/m 24 juni te bezichtigen, de expositie Drents Hedendaags t/m 29 juni. 

Veel belangstelling voor tiende Atelierroute07 April 2012


In het weekend van 28 en 29 januari nam onze galerie deel aan de tiende Ateltierroute van Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze. We hebben ongeveer 350 bezoekers mogen ontvangen. In onze galerie zijn werken getoond van Anne-Lize Reuter en Diet Tappel. Anne-Lize Reuter is portretschilder, en heeft kortgeleden Atelier Reuter geopend in Annen, waar zij lessen geeft in portretschilderen. Diet Tappel is gespecialiseerd in de Chinese techniek 'Sumi-e'. Hierbij wordt met zwarte inkt op rijstpapier geschilderd, waarbij zoveel mogelijk wordt uitgedrukt met zo weinig mogelijk middelen.  

 

Diet Tappel en Anne-Lize Reuter hebben aangegeven volgend jaar weer in onze galerie te willen exposeren tijdens de 11e Atelierroute. Deze wordt gehouden in het laaste weekend van januari 2013. 

 

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze

Eerste nieuwsbrief is uit24 December 2011


De eerste nieuwsbrief van Galerie Drentsche Aa is uit! In de nieuwsbrief leest u het laatste nieuws over de ontwikkelingen in de galerie.

 

Wilt u op de hoogte blijven? Via het contactformulier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Vreemde eend in de bijt12 November 2011


Vanaf 12 november jl. is een bijzondere nieuwe aanwinst geplaatst in de tuin van Galerie Drentsche Aa.

Deze vreemde eend in de bijt is onderdeel van een project van gemeente Aa en Hunze, in het kader van Cultuurlijk 2011. Diverse kunstenaars hebben daarvoor een beeld van een eend gemaakt. Afgelopen zomer hebben deze op verschillende plekken in de gemeente gestaan, en nu zijn ze geveild. 

Meer informatie over dit kunstproject vindt u op de website van Galerie Pommona.

Galerie Drentsche Aa officieel open05 November 2011


Vanmorgen heeft Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, de Galerie officieel geopend. Dit in het bijzijn van zo’n 50 genodigden. Naast de openingshandeling heeft Roel Sanders – auteur van o.a. ‘schilders van Drenthe’ – anekdotes aangehaald over de verkoop van schilderijen vroeger en nu.

Hieronder ziet u een foto aansluitend aan de officiële opening.

 

Kijk voor meer foto's in ons Picasa-album.Terug naar recente nieuws


Agenda

 

 

Openingstijden

Reguliere openingstijden

Vrijdag en zaterdag, 13.00 - 17.00 uur

 De galerie is a.s zaterdag 4 november gesloten.


 

Openingstijden zon- en feestdagen

13.00 tot 17.00 uur

 

Zondag 16 december

Woensdag 26 december (Tweede Kerstdag)

Zondag 30 december

 

 

 

 

Disclaimer | Colofon | Afmelden nieuwsbrief